h

Tweede uitbraak Corona in Huis aan de Poel

14 juni 2020

Tweede uitbraak Corona in Huis aan de Poel

Foto: SP

De SP heeft de wethouder meerdere keren bevraagd over de situatie in de verpleeghuizen en in instellingen voor mensen met een beperking of met psychiatrische problematiek. De antwoorden zijn tot op heden bijzonder teleurstellend. Zo weten wij nog steeds niet hoeveel bewoners van genoemde instellingen zijn overleden aan het Corona virus. Evenmin weten we of medewerkers inmiddels standaard worden getest bij de GGD. Wat we wél weten is dat er inmiddels een tweede uitbraak in het Huis aan de Poel is.

Omdat de SP van mening is dat er open moet worden gecommuniceerd over de situatie heeft de fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college. De SP wil onder meer weten wat een college dat zichzelf pro-actief noemt op het gebied van de lokaal te nemen maatregelen heeft ondernomen om het gevreesde virus te bestrijden en naar de toekomst om een tweede uitbraak te voorkomen. Er moet meer worden gedaan dan alleen de RIVM richtlijnen opvolgen.

Nu er voldoende beschermende middelen voorhanden zijn dient zich de
vraag aan hoe het mogelijk is dat het virus, waarschijnlijk door personeel, weer binnen de muren van een verpleeghuis terecht is gekomen. Wat zijn de afspraken wat dit betreft met de verpleeghuizen en de instellingen? Organisaties zoals Brentano kunnen dan wel zélf het beleid mogen bepalen, maar als de volksgezondheid in het geding is dan verwacht de SP dat het college haar taken serieus neemt. Er moet duidelijk gecommuniceerd worden met de instellingen dat nóg meer Coronagevallen te allen tijde voorkomen dienen te worden.

HIER vind je de vragen die gesteld zijn aan de wethouder.

U bent hier