h

Lezing Aanpak Stikstof

21 oktober 2019

Lezing Aanpak Stikstof

Tweede Kamerlid houdt lezing aanpak stikstofproblematiek.

De boeren protesteren, bouwprojecten liggen stil. Stikstof is een hot item. Reden voor de SP Amstelveen om 2e Kamerlid Frank Futselaar (zie foto) uit te nodigen om uitleg te komen geven over hoe het nu zit met het Programma Aanpak Stikstof. 

Op 24 oktober vanaf 20.00u is iedereen (leden en niet-leden van de SP) welkom in ontmoetingscentrum de Meent aan de Orion.

Op dit moment liggen veel grote bouwprojecten voor nieuwe woonwijken en snelwegen stil. Directe oorzaak hiervoor is een uitspraak van de rechter, die stelt dat er in Nederland zoveel stikstof wordt uitgestoten, dat geen vergunningen voor nieuwe projecten waar stikstof vrij komt kunnen worden afgegeven.

Te veel stikstof is namelijk slecht voor planten en dieren in natuurgebieden in Nederland. Die dreigen hierdoor te verdwijnen en de grond zal verzuren. Daarom heeft de rechter het zogenaamde Programma Aanpak Stikstof (PAS) afgeschoten, hierdoor zit Nederland als het gaat om nieuwe bouwprojecten behoorlijk op slot.

Frank Futselaar komt uitleg geven in Wijkcentrum De Meent. Hij zal hierbij ingaan op de achtergronden van het PAS, maar ook op de actualiteit zoals we die nu elke dag in het nieuws kunnen zien.

De avond is vrij toegankelijk, dus wees welkom!

Donderdag 24 oktober 20.00u
in De Meent (Orion 3)

U bent hier