h

Skatebaan in Amstelveen-Zuid - SP juicht jeugdinitiatief toe

10 september 2019

Skatebaan in Amstelveen-Zuid - SP juicht jeugdinitiatief toe

Foto: SP

Drie jongens, Tijn, Ramon en Thomas uit Westwijk schreven in mei een brief aan de burgemeester en gemeenteraad van Amstelveen. In de brief maken ze goed duidelijk dat ze een hartenwens hebben. En dat
is een skatebaan in Westwijk. De SP juicht dit toe en besloot ze op te
zoeken in het voorjaar omdat ze in hun brief schreven dat ze graag
uitleg willen geven aan de gemeenteraad wat ze precies willen.

De drie jonge skaters komen daarom 18 september a.s. een toelichting geven in het gemeentehuis tijdens de commissievergadering Burgers & Samenleving. Met een eigen filmproductie over hun hartenwens laten ze vast zien op YouTube dat ze heel graag willen dat alle jongeren in Amstelveen-Zuid ook willen skaten. De SP heeft ook andere politieke partijen gevraagd mee te denken om te kijken naar de mogelijkheden om een skatebaan in Amstelveen-Zuid te realiseren. De VVD, D’66 en Groen Links hebben zich inmiddels ook verdiept in de plannen van de jongens. En het is gebleken dat de wens voor een skatebaan in Amstelveen-Zuid bij meer jongeren een wens is. Dit bleek uit het onlangs gehouden skate-event in Amstelveen-Noord voortgekomen uit de Challenge. Skaten is ook de passie van Amstelvener Niels Veerman die contact zocht met de genoemde partijen uit de gemeenteraad en samen met Hugo van der Kooij, wijkcoach in Westwijk, optrekt.

Skaten wordt een Olympische sport in 2020 en de SP is blij met de input en visie van Veerman om zowel oud en jong meer te laten skaten in Amstelveen.

U bent hier