h

SP burgerlid Wil Roode bezoekt project Onder de Pannen met wethouder

5 april 2019

SP burgerlid Wil Roode bezoekt project Onder de Pannen met wethouder

Foto: SP

Wethouder Rob Ellermeijer bracht vrijdag 15 maart 2019 samen met burgerlid Wil Roode (SP) een bezoek aan het project Onder de Pannen van De Regenbooggroep. Het is een project in Amsterdam waarbij mensen een lege kamer legaal kunnen onderverhuren aan iemand die even zonder huis zit. Het bezoek vond plaats op verzoek van mevrouw Roode, lid van de raadscommissie B&S. De wethouder had in de commissie B&S toegezegd graag bereid te zijn om op haar verzoek samen met mevrouw Roode dit bezoek te brengen.

Onder de Pannen maakt het mogelijk om mensen die bijvoorbeeld dreigen
dakloos te worden tijdelijk een kamer te bieden. Bewoners die een woningen met drie of meer kamers bewonen en een kamer over hebben kunnen in dit project een kamer beschikbaar stellen voor iemand die even
zonder thuis zit. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan iemand die net uit een echtscheiding komt. De verhuurder van een kamer krijgt zo wat extra inkomsten en mensen die dreigen dakloos te worden kunnen tijdelijk onderdak worden geboden. De kandidaten, zowel de huurders als verhuurders worden gescreend. Over de te berekenen huur en extra inkomsten zijn goede afspraken gemaakt met de woningcorporaties, de
uitkeringsinstanties en de gemeente.

“Het is goed om na te gaan of een dergelijk initiatief ook in Amstelveen kan  werken”, zegt Ellermeijer.

Lijsttrekker Eric Smaling on tour. Deel 1

Remine Alberts over Rechtvaardigheid

Remine Alberts over stemmen

Marie-France van Oorsouw: cultureel erfgoed en cultuur educatie

Robert Brand over Schiphol

U bent hier