h

MANIFESTATIE TIJD VOOR RECHTVAARDIGHEID 15 SEPTEMBER

17 september 2018

MANIFESTATIE TIJD VOOR RECHTVAARDIGHEID 15 SEPTEMBER

Foto: SP

Op zaterdag 15 september is een delegatie van de SP afdeling Amstelveen afgereisd naar Rotterdam. Lang van tevoren werd de manifestatie “Tijd voor Rechtvaardigheid” aangekondigd onder de SP leden.

Foto: SP

Negen Amstelveense leden en een lid uit Uithoorn zijn samen met de trein naar Rotterdam gegaan. We wisten niet goed wat we konden verwachten,maar dat het een manifestatie tegen het huidige regeringsbeleid zou worden was wel duidelijk.

 

Foto: SP

Foto: SP

Bij aankomst kregen we van de organisatoren vlaggen en borden uitgereikt, waarmee we onze steun aan de SP plannen konden betuigen. De middag werd aan elkaar gepraat door Peter Quint, een van de SP tweedekamerleden. We werden verwelkomd met muziek van de band St. Tropez. Peter vertelde ons naar afloop van hun optreden dat ze heel goede maatschappijkritische teksten hebben. Helaas hebben we daar weinig van meegekregen…..

  

Foto: SP

Foto: SP

Van de sprekers van de middag sprongen Ewald Engelen en Prem Radhakishun
er bovenuit. Zij wonden er gaan doekjes om en vertelden ons dat er al jaren een politiek wordt bedreven die niets te maken heeft met het belang van de hardwerkende burgers, maar die vooral ervoor zorgt dat multinationals en financiële instellingen geen strobreed in weg wordt gelegd om zich  schaamteloos nog meer te verrijken. Van de financiële crisis van 10 jaar geleden hebben ze blijkbaar niets geleerd.

Foto: SP

Foto: SP
   

Het hoogtepunt van de middag was de speech van Lilian Marijnissen. Zij hield een vlammend betoog en riep iedereen op om de onrechtvaardigheid niet langer voor lief te nemen. De aanwezigen riepen in koor: actie, actie, actie!!! De SP zal als eerste de oproep van PO in actie gaan steunen die op 2 oktober in Den Haag een protestmanifestatie organiseert samen met andere vertegenwoordigers van de publieke sector. Dus: blijf het nieuws volgen en ga op 2 oktober naar Den Haag!

Foto: SP

Foto: SP

De middag werd voor ons afgesloten met een foto samen met Lilian Marijnissen en later op een zonnig terras met een drankje. Het was een prachtige dag en we zijn weer gesterkt in onze strijd tegen de onrechtvaardigheid.

Lijsttrekker Eric Smaling on tour. Deel 1

Remine Alberts over Rechtvaardigheid

Remine Alberts over stemmen

Marie-France van Oorsouw: cultureel erfgoed en cultuur educatie

Robert Brand over Schiphol

U bent hier