h

Regioconferentie 'Voor Elkaar'

3 december 2017

Regioconferentie 'Voor Elkaar'

Foto: Marco Lucas

Zaterdag 2 december jl. vond de Regioconferentie Noord-Holland plaats in Het Sieraad in Amsterdam. Deze stond voornamelijk in het teken van de voorbereiding van het XXIII SP Congres op 20 januari 2018.

Hoofdarbeid van de dag was het bespreken van het congresstuk ‘Voor Elkaar’ en de kandidatenvoordracht voor het nieuwe partijbestuur. Dat nieuwe
partijbestuur gaat bij wijze van expiriment gekozen worden door de leden die op de lokale Algemene Leden Vergaderingen bij elkaar komen. Een concrete stap om alle leden invloed uit te kunnen laten oefenen op de keuzen van hun landelijke partijbestuur.

Lees hier het congresstuk.

Door tal van afdelingen werden inhoudelijke en tekstuele  wijzigingsvoorstellen gedaan op het congresstuk ‘Voor Elkaar’. Met name op het hoge CDA-gehalte van de titel. Die had wel wat scherper gekund. Vervolgens werd naar aanleiding hiervan kort gediscussieerd of het woord 'strijdbaar' gewenst is of afstotend werkt. Snel werd duidelijk dat een meerderheid zich toch herkend en herkend wil zien in strijdbaarheid.

Scheidend partijsecretaris Hans van Heijningen neemt alle voorstellen mee naar het partijbestuur en komende congres alwaar ze wel of niet bekrachtigd worden.

Ed van der Schaft - wikiportret.nl
Meta Meijer is met ruime meerderheid van stemmen herkozen als  vertegenwoordiger van regio Noord-Holland Zuid. Zij was de enige kandidaat, al werd er met klem een oproep gedaan om je kandidaat te stellen om haar ondersteuner te worden in deze belangrijke functie. Bij deze.

  

Hans van Heijningen stopt als partijsecretaris en nam onder luid applaus bloemen en waardering in ontvangst. De bevlogenheid waarmee hij spreekt is indrukwekkend. Hans bedankt !

U bent hier