h

Bezoek aan Patrimonium

8 december 2016

Bezoek aan Patrimonium

Op 24 november verzorgde de SP-fractie de sessie voor het zogeheten Praat met de Raad. Een moment waarop inwoners van Amstelveen in gesprek kunnen met de raadsleden.

In de voorbereiding hebben we gekozen voor een nieuwe stijl, nl. actief een wijk op zoeken. In dit
geval de wijk Patrimonium.

We hebben een aantal wijkbewoners die deels ook actief zijn in het wijkplatform de kans gegeven om hun wijk met aandachtspunten voor de raad te presenteren.

Deze uitnodiging is door de bewoners met beide handen
aangegrepen. Na ontvangst van de raadsleden in het Pluspunt is er eerst een presentatie om in het kort de wijk te schetsen. Daarna wordt het echt levendig, want de bewoners nemen de raadsleden mee de wijk in. Gewoon zien wat er gebeurt, leuke activiteiten zoals het wijkfeest of de St. Maartenoptocht en minder leuke
zaken zoals een hangplek die overlast geeft en de woestenij waar eerst het wijkcentrum was.

Hartverwarmend is het om te zien dat de bewoners echt om de wijk geven, en daarnaast ook betrokkenheid met
de medemens, ja zelfs solidariteit tonen. Soms zou je denken dat we allemaal SP’ers zijn…

De wijkbewoners hebben vooral hulpvragen, niet voor zichzelf maar voor hun wijk. Help ons om een
nieuw wijkcentrum vorm te geven, help ons met de opvang van statushouders. Help ons om die verwarde buurman op te vangen en help ons om jongeren een plekje te geven waar ze zichzelf kunnen zijn en wij er minder last van hebben. Zo zie je dat de bewoners veel willen en kunnen, maar wel hier en daar een tip of een duwtje nodig hebben.

Belangrijk was dat ze daarbij zichtbaar maakten dat het
gemeentelijk beleid op papier mooi is maar in de praktijk soms best lastig. De bewoners willen wel, maar niet als dat betekent dat ze beleidsnota’s moeten maken of een businesscase voor een wijkcentrum of andere bureaucratische rompslomp. Dit hebben zij de raadsleden haarfijn duidelijk gemaakt, nu hopen dat dit ook leidt tot verbetering, de SP’ers zullen wat dat betreft de vinger aan de pols houden!

U bent hier