h

SP Amstelveen: Brandweer verdient onze steun!

10 juli 2016

SP Amstelveen: Brandweer verdient onze steun!

Op 9 juli heeft de lokale afdeling van de SP een bezoek gebracht aan de brandweer. Om ze een hart onder de riem te steken heeft de SP een taart aangeboden en een grote mand met fruit. Het fruit was een donatie van een lokale middenstander met een kleine supermarkt aan het Bankrashof. Een sympathiek gebaar van een betrokken ondernemer.

Foto: Marco Lucas
Klik op foto voor vergroting

Bij de brandweer wordt momenteel actie gevoerd voor een betere CAO en een goede regeling om vervroegd met pensioen te gaan. Een gevoelig punt voor de brandweer, want ondanks eerdere toezeggingen wordt er nu gerommeld met de pensioenleeftijd. Als het aan de overheid ligt gaan ze straks pas op hun 62e met pensioen. Om aandacht te vragen voor hun strijd zijn zo’n 300 brandweerlieden op 15 juni naar het raadhuis getogen waar een raadsvergadering bezig was. Ze hebben daar gesproken met enkele raadsleden om hun actie toe te lichten.

Het beroep van brandweerman/vrouw is een zwaar beroep. Er wordt op de gekste tijden uitgerukt en het vergt zowel lichamelijk als psychisch een grote inspanning. Bij de brandweer ben je veel sneller ‘opgebrand’ dan in andere beroepen, om maar even in de terminologie te blijven. Daarom heeft de SP er begrip voor dat brandweerlieden uiterlijk op 59-jarige leeftijd met pensioen willen. Daarmee werken ze al 4 jaar langer dan voorheen. De leeftijdsgrens oprekken naar 62 is volgens hen onverantwoord.

De SP delegatie heeft op de kazerne gesproken met de aanwezige brandweerlieden en gehoord wat hen dwars zit. De onderhandelingen zijn nog steeds in volle gang. De SP wenst ze heel veel sterkte hiermee de komende tijd.

Foto: Marco Lucas
>>> vergroot collage <<<

U bent hier