h

Kom kennismaken met Syrische cultuur en bewonersgroep Vluchtelingen Welkom Kronenburg

4 november 2015

Kom kennismaken met Syrische cultuur en bewonersgroep Vluchtelingen Welkom Kronenburg

Syrië is veel in het nieuws, maar Syrië is niet alleen oorlog en geweld. Syrië is ook een land met een eeuwenoude cultuur, muziek en een geurige keuken.

 Op donderdagavond 19 november organiseert bewonersgroep Vluchtelingen Welkom Kronenburg in samenwerking met het Syrische Comité een culturele avond over Syrië. Op deze bijeenkomst kunt u luisteren naar verhalen, gedichten en muziek en zijn er Syrische hapjes.

Donderdag 19 november om 20.00 uur in de theaterzaal van het Huis van
de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam.

De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Bewonersgroep VWK zal iets vertellen over wat we kunnen doen voor vluchtelingen nu de Gemeente Amstelveen plannen heeft om het kantoorpand aan de Laan van Kronenburg in gebruik te nemen als noodopvang. Het al jaren leegstaande gebouw ligt in het nabijgelegen noordelijk deel van Amstelveen. Veel vluchtelingen komen uit het door oorlog getroffen Syrië.

De meeste mensen zullen vrij kort verblijven in het kantoorpand. Dat betekent dat er regelmatig spullen kunnen worden ingezameld voor vluchtelingen. Bewonersgroep VWK wil ook activiteiten organiseren afgestemd op de behoeften van vluchtelingen. Er zijn al wat ideeën: kennismaken met de Nederlandse taal, activiteiten voor kinderen, helpen met vertalen, rondleidingen in Amsterdam en Amstelveen.

Op het moment dat deze tekst geschreven wordt, is het nog niet duidelijk of en wanneer het pand aan de Laan van Kronenburg in gebruik genomen gaat worden, maar bewonersgroep VWK wil al mensen verzamelen die 'n helpende hand willen bieden aan deze vluchtelingen. Heb je een idee of voorstel? Wil je mee helpen? Laat het weten! Vrijwillig(st)ers zijn welkom en kunnen zich op de bijeenkomst opgeven. Dat maakt het mogelijk om gelijk van start te gaan wanneer er vluchtelingen komen wonen in het dichtbij Buitenveldert gelegen kantoorpand.

De bijeenkomst op 19 november is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de Syrische cultuur. Er zullen ook enkele mensen spreken die uit Syrië afkomstig zijn en al jaren in Nederland wonen. De avond vindt plaats in navolging van de op 31 oktober georganiseerde culturele bijeenkomst over Syrië in Wijkcentrum Alleman in Amstelveen.

De toegang voor de bijeenkomst en de hapjes zijn gratis. Aanmelden (i.v.m. hapjes) kan per e-mail aan bewonersgroep VWK: 

vwk@ddh.nl 

tel   0621391185

https://vluchtelingenwelkomkronenburg.wordpress.com

U bent hier