h

Stadspleinmarkt moet Stadspleinmarkt blijven.

27 september 2015

Stadspleinmarkt moet Stadspleinmarkt blijven.

Het college heeft plannen om de weekmarkt in Amstelveen 7 keer per jaar te verplaatsen. De weekmarkt op het Stadsplein moet dan plaats maken voor “evenementen om het Stadshart te verlevendigen”.  In de ogen van het college zou dat bijvoorbeeld een kerstmarkt kunnen zijn.
De SP is van mening dat nu juist de weekmarkt één van die evenementen is die het Stadhart laten bruisen. Het hele jaar door. Eén doorlopend succes.

Foto: SP-Amstelveen / SP-Amstelveen
SP-Amstelveen op de weekmarkt

De eerste poging om een kerstmarkt te organiseren is mislukt. De volgende pogingen zullen gedoemd zijn te mislukken. Onvoldoende animo van marktkooplui om op de kerstmarkt te komen staan. Slechts 4 van de 60 plaatsen kreeg Unibail Rodamco (niet de minste) verhuurt.

SP-fractievoorzitter Joep van Erp:
“ Wat het college nu dreigt te doen is een goedlopende regionale markt inruilen voor onzekerheden.
-Wordt de kerstmarkt wel voldoende gevuld? Dit jaar in ieder geval niet.
-Welke schade brengt de verplaatsing met zich mee voor de weekmarkt zelf? Wat voor gevolgen heeft het verplaatsen van de markt voor de bezoekers aantallen en het inkomen van de marktlieden?”

Vraag is ook nog wie er voor de kosten opdraait. De verplaatsing kost jaarlijks €35.000. Indirect worden deze kosten opgebracht door de markkooplui zelf via de marktgelden. Extra zuur omdat de marktkooplui niet hebben gevraagd om deze verplaatsing.

Van Erp: “De SP roept het college op om zorgvuldiger om te  gaan met de belangen van de marktkooplui want VVD, D66 en PvdA behartigen hier zeker niet de belangen van de kleine zelfstandige.”

Met al deze onzekerheden zal de SP niet instemmen om de weekmarkt 7 keer per jaar te verplaatsen.

U bent hier