h

Succesvolle actie in de Lindenlaan

29 april 2015

Succesvolle actie in de Lindenlaan

Gisteren was de aftrap van de actie Mijn Huur is te Duur in de Lindenlaan (Keizer Karel Park).

Zes man en vrouw sterk zijn we begonnen met de actie in de Lindenlaan. In drie groepjes van twee SP-ers zo veel mogelijk bewoners bezocht met een korte vragenlijst. Benieuwd is de SP o.a. of mensen 1/3 of meer van hun inkomen aan huur kwijt zijn ? En, zijn mensen tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding van hun woning ? Of er achterstallig onderhoud is. Allemaal zaken die de SP boven water wil hebben door zelf op onderzoek uit te gaan. De huurder aan het woord, zullen we maar zeggen. Geen opgepoetste statistieken van corporaties hoe geweldig hun aanbod is, maar uit de mond van de bewoners zelf.

Mensen die nog kort in hun huurhuis wonen vinden de huur aanzienlijk duurder dan zij die er al een langere tijd wonen. Ook het verschil in huurprijs  die mensen voor exact dezelfde woning betalen roept veel onbegrip op. Over de buurt daarentegen zijn de meesten zeer positief. Een mooie groene buurt  met genoeg voorzieningen en een goede sfeer.

Woensdag 6 mei doen we Waardhuizen aan. Of daar Mijn Huur te Duur is leest u binnenkort op deze site. Wilt u zich aansluiten bij deze actie ? Dat kan. Ga met ons mee de buurt in en hoor wat er leeft !

Ook interessant is een artikel van Sadet Karabulut, woordvoerder Sociale Zaken, Integratie en Wonen

U bent hier