h

NU SP!

22 februari 2015

NU SP!

Een gemeenteraad is er om de belangen van de inwoners te dienen en zit er niet voor zich zelf. In Aalsmeer is dat jammer genoeg niet het geval. De egotripperij, het respectloos met elkaar omgaan en dictatoriaal gedrag van de zittende politieke partijen heeft ons dorp (be)stuurloos gemaakt. De burgemeester heeft gemeend hierom ontslag te moeten nemen.

Maar het zijn echter de politieke partijen die dit veroorzaakt hebben. Het egotrippen moet nu maar eens afgelopen zijn.
Bij de coalitievorming bijvoorbeeld zijn de regels niet in acht genomen en hebben het CDA en Aalsmeerse Belangen onderling vooraf de dienst uit gemaakt zonder overleg met de andere partijen. Dit heeft het politieke klimaat behoorlijk verziekt in Aalsmeer. De transparantie schiet hierin al op alle fronten te kort.

Sp-er Wim Burgers: “Hoe kan men dan een gemeenschappelijk beleid voeren op deze basis? Het in de gemeenteraad naar elkaar verwijten maken, persoonlijke opmerkingen plaatsen en het niet accepteren van elkaars mening. Het dictatoriale gedrag van het CDA en AB komt in het geheel niet ten goede van de inwoners van de gemeente Aalsmeer. Het is bij het schandalige af dat door onderlinge strijd Aalsmeer onbestuurbaar is geworden.”

SP is voornemens om in Aalsmeer een eigen afdeling op te richten met uitzicht naar de gemeenteraadsverkiezing van 2018.

Wij zullen onze SP-stem laten horen op een Sociale Prettige manier.

Met het belang van de inwoners centraal:

  • -goede betaalbare zorg
  • -ruimte voor sociale woningbouw met betaalbare huren
  • -armoede bestrijding
  • -participatiebeleid gericht op betaald werk   

 

U bent hier