h

Staatssecretaris van Rijn maakt een tour door het land

6 oktober 2014

Staatssecretaris van Rijn maakt een tour door het land

Op 16 oktober om 9 uur komt hij naar Mijdrecht om met wethouders te praten over de uitvoering van het Zorg beleid.

 Als dit kabinet zijn zin krijgt is er voor onze ouderen straks nauwelijks plek meer in verzorgingshuizen, terwijl er op de thuiszorg keihard bezuinigd wordt. Ouderen worden aan hun lot overgelaten en zijn straks aangewezen op familie en vrienden.

Ook onder mensen met een beperking en mensen in de geestelijke gezondheidszorg gaan harde klappen vallen. Op begeleiding en verzorging wordt fors bezuinigd.

Ouderen en mensen met een beperking zijn de dupe. Tienduizenden mensen die in de zorg werken komen op straat te staan. Zorgtaken komen bij de gemeenten terecht, die veel te weinig tijd hebben om zich daar goed op voor te bereiden.

Ook de jeugdzorg moet binnenkort door de gemeente worden geregeld. Door de grote onzekerheid over wat de gemeente wel en niet kan en de grote bezuinigingen die hiermee gepaard gaan, dreigen veel kinderen het kind van de rekening te worden.

Ik roep u op om naar de bijeenkomst met Van Rijn te komen. Laat de staatssecretaris weten dat wij niet willen dat honderden verzorgingshuizen gesloten worden, de jeugdzorg een chaos wordt, de thuiszorg te maken krijgt met een enorme bezuiniging en duizenden zorg- medewerkers ontslagen worden!

Sta op voor goede zorg en kom naar het gemeentehuis in Mijdrecht, neem vooral ook kennissen uit de zorg mee.

De SP uit de regio zal in ieder geval aanwezig zijn.

U bent hier