h

Buurtkinderen beklagen zich over smerig voetbalveldje

12 oktober 2014

Buurtkinderen beklagen zich over smerig voetbalveldje

Aan de Gemeente Amstelveen

Geachte Heer/Mevrouw,

Met deze brief willen wij u graag informeren over ons probleem met het fijne voetbal/trapveldje, dat wij in onze buurt hebben en dat wij niet kunnen gebruiken . Hierdoor voetballen wij op het pleintje tussen de garages en bezorgen wij de buren overlast. Wij zijn heel sportief en houden van  buitenspelen, de Gemeente zet zich in om ons achter de computer vandaan te halen en ons te activeren, hier is een uitgelezen kans; wij staan te trappelen en kunnen niet wachten tot ons voetbalveld weer begaanbaar is.

Het probleem: doordat mensen hun honden op het voetbalveldje bij de Dr. Plesmansingel uitlaten, ligt er vaak poep en zijn er door honden kuilen gegraven.
Dat maakt het onmogelijk om daar te voetballen. Naar de verordening die verplicht hondenpoep op te ruimen, wordt niet geluisterd en de kuilen zijn een gevaar; wij verstuiken onze voeten. Wij begrijpen dat hondeneigenaren ook een plek nodig hebben om hun honden uit te laten, zeker nu het veld waar vele honden vrij konden rennen, bebouwd is.

Een oplossing: wij denken dat een hek om het veld een groot verschil zou maken. Voor de honden lijkt het ons een goed idee om de speeltuin, die nu in een ander deel van het Keizer Karelpark staat en minder gebruikt wordt, te verwijderen (aan de andere kant van de van der Hooplaan, ligt de grote speeltuin met het pierebad) en dat deel te betrekken bij het grasveld dat er naast ligt. Dit zou een mooi oppervlak zijn voor de honden uit de buurt.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking om ons probleem, dat van de buurt en van de hondeneigenaren, op te lossen.

Vriendelijke groeten,

 

Namens de kinderen uit de
Dr. Plesmansingel buurt

Luka en Youssef

 

U bent hier