h

Gezondheidscentrum aan de Marne kritisch bekeken

20 juni 2014

Gezondheidscentrum aan de Marne kritisch bekeken

Woensdag 18 juni jl. is het kersverse gezondheidscentrum aan de Marne door verschillende belanghebbenden onderworpen aan een kritische blik.

Ontegenzeggelijk ziet het nieuwe centrum er prachtig uit. Voldoende parkeergelegheid voor de automobilist en/of fietser. Echter, zij die het Openbaar Vervoer hebben genomen moeten daarentegen nog een aanzienlijk stuk lopen.

Voor deze test hadden we ons verzameld bij de bushalte aan de Groenelaan. Van daaruit gingen we te voet naar het gezondheidscentrum en gewapend met een stappenteller is vastgesteld dat de werkelijke afstand van de halte Groenelaan tot aan het centrum            (291 meter) ruim 100 meter meer is dan wat de wethouder heeft opgegeven.

Ook vanaf de halte aan het Turfschip is het nog 300 meter lopen als men keurig onder de tunnel door gaat. Door het gras langs de rijbaan, niet aan te bevelen, 255 mtr.

De hypermoderne lift is prima te gebruiken voor een rolstoel. Degenen met een scootmobiel daarentegen moeten eerst overstappen in een aldaar aanwezige rolstoel, alvorens zij naar boven kunnen in het gebouw.

Al met al nog aardig wat knelpunten die voor verbetering vatbaar zijn. Er vanuit gaande dat men de omgeving ter plaatse kent. Een bordje danwel bewegwijzering vanaf de doorgaande weg is niet te vinden.

U bent hier