h

Debat over de toekomst van de zorg in Amstelveen

3 maart 2014

Debat over de toekomst van de zorg in Amstelveen

Op maandag 24 februari vond een debat plaats over de toekomst van de zorg in Amstelveen. Alle politieke partijen waren hierbij aanwezig, behalve het CDA. Voor de SP voerde raadslid Patrick Adriaans het woord.

De zorg is voor de SP heel belangrijk. Als een van de weinige politieke partijen heeft de SP het standpunt dat geld voor de zorg geoormerkt moeten worden (bijvoorbeeld de WTCG-gelden) en dat er, als dat nodig is, meer geld aan goede zorg moet worden besteed.

Op de bijeenkomst benadrukte Patrick Adriaans dat:

  1. Nog efficiënter werken “zoals BBA wil” niet meer mogelijk is. Zorgorganisaties werken al heel efficiënt.
  2. Dat de gemeente nu al beter het geld dát ze gaan krijgen voor de uitvoering van zorgtaken kan reserveren (oormerken)
  3. Dat er meer vertrouwen moet zijn in de professional. Zorgtaken worden door professionals uitgevoerd die eventueel worden bijgestaan door mantelzorgers of vrijwilligers.

Verder staat in het verkiezingsprogramma van de SP over zorg:

  1. Dat de SP voor een persoonlijke indicatiestelling is die door opgeleide mensen wordt afgegeven (geen digitale of telefonische indicatiestelling)
  2. Dat mantelzorgers actief worden ondersteund door de gemeente.
  3. Snelle en adequate afhandeling door WMO loket van aanvragen voor aanpassingen aan de woning, of aanvragen van hulpmiddelen.

Het was een geslaagde en druk bezochte avond en de SP heeft hier duidelijk laten zien wat de inwoners van ons kunnen verwachten als zij op 19 maart op de SP stemmen!

U bent hier