h

SP de grootste in peiling Dichtbij

22 januari 2014

SP de grootste in peiling Dichtbij

De SP is met bijna een kwart van de stemmen als grootste partij uit de bus gekomen in de eerste ronde van de peiling op de website Dichtbij.nl. Op de vraag wat de Amstelvener op 19 maart gaat stemmen, antwoordde 23 procent van de deelnemers SP. Volgens SP-fractievoorzitter en lijsttrekker Joep van Erp is dit een mooie opsteker voor de verkiezingscampagne.

Tweede partij in de peiling is de VVD met 19 procent van de stemmen. De andere partijen volgen op grote afstand. Joep van Erp benadrukt dat de peiling geen wetenschappelijke peiling is, maar dat het signaal wel duidelijk is. Van Erp “Dat signaal van een grote SP-fractie is een goed vooruitzicht voor alle Amstelveners die graag een menselijker en socialer gemeentebestuur zien; een gemeente die meer waarde hecht aan voorzieningen in de woonwijken – zoals goed openbaar vervoer, bibliotheken, zwembadjes en zandbakken – dan aan grote geldverslindende projecten als het verbreden van de A9 en de uitbreiding van het stadshart”.

Op 19 maart is het dus aan de kiezer: wordt het menselijker en socialer met de SP, of individualistischer en rechtser met de VVD.

 

U bent hier