h

Overgang van Cardanus naar AanZ verloopt niet volgens de afspraken

10 november 2013

Overgang van Cardanus naar AanZ verloopt niet volgens de afspraken

Op 3 juli besloot de raad om het welzijnswerk, zowel beheer als welzijn, onderhands aan te besteden. Voor de SP was één van de belangrijkste onderdelen van het raadsbesluit:

Dat het personeel van Cardanus voor zover nu werkzaam voor de gemeente Amstelveen, te laten overnemen door (een) bestaande organisatie(s), voor zover passend binnen het door de raad vastgestelde beleid.

SP komt op voor de medewerkers van Cardanus 

Helaas is de positie van het personeel van Cardanus niet goed vastgelegd in de subsidietender. Daardoor worden zij niet zonder meer overgenomen. De SP heeft daar de nodige moeite in gestoken, o.a.  met een brief naar de minister.

Nu de nieuwe welzijnsorganisatie bekend is(AanZ) komen de eerste signalen binnen dat de overgang van Cardanus naar AanZ alles behalve vlekkeloos verloopt.  Er zijn vraagtekens over  personeel dat wel overgenomen wordt, omdat zij misschien salaris moeten inleveren. Dat was niet de afspraak.

 

Op vragen van de fractie heeft de wethouder geantwoord dat de rechtspositie van personeel dat overgenomen wordt behouden moet blijven. Wij zullen dit kritisch blijven volgen, en de medewerkers blijven steunen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier