h

SP actie voor betaalbare huurwoningen Carmenlaan

29 juni 2013

SP actie voor betaalbare huurwoningen Carmenlaan

Amstelveen - Op 1 juni heeft de SP voor de derde keer actie gevoerd aan de Carmenlaan. Dit keer werden de Amstelveens SP-ers ondersteund door actieve SP-leden uit naburige gemeenten.

Al vroeg kwamen de eerste nieuwsgierigen een kijkje nemen bij de informatietent. Bezoekers vertelden hun ervaringen met het zoeken naar een betaalbare huurwoning. Wat uit de verhalen duidelijk naar voren kwam is dat het absoluut niet voor iedereen is weggelegd om een huis te kopen of te huren in de vrije sector.

Er was een bezoeker die zelfs al 17 jaar wacht op een betaalbare huurwoning!

Zo vertelde een vader over zijn volwassen zoon die een woning had gekocht met zijn partner, maar die door veranderde omstandigheden de hoge hypotheeklasten niet meer kon opbrengen. Hij woont inmiddels weer bij zijn ouders en is naarstig op zoek naar een betaalbare huurwoning, maar waar vind je die? In de gesprekken kwam naar voren dat er wel degelijk sprake is van lange wachttijden.

Drieëntwintig mensen hebben op 1 juni hun naam geschreven op een bord dat wij hebben geplaatst op het terrein waar volgens SP wel 100 woningen kunnen staan. Symbolisch kregen deze mensen een sleutel van ons overhandigd. De meeste bezoekers waren het er over eens dat er in Amstelveen meer betaalbare huurwoningen verdwijnen dan er bij komen. Misschien kon u er door omstandigheden niet bij zijn op 1 juni. Dan kunt u via de SP hulpdienst ook uw ervaringen met ons delen. Wij willen graag weten of u ook op zoek bent naar een  betaalbare huurwoning, hoe lang u al op de wachtlijst staat en wat ue ervaringen met Woningnet zijn. De actie begon om één uur ’s middags en duurde tot half drie.

U bent hier