h

SP ondersteunt opzet nieuw mededelingenblad ouderen

5 mei 2013

SP ondersteunt opzet nieuw mededelingenblad ouderen

Amstelveen - Het Vita mededelingenblad voor de senioren van Amstelveen is een zeer gewaardeerd en veel gebruikte informatiebron.
Door bezuiniging gaat de verzending van 65 jaar en ouder naar 75 jaar en ouder. Een doorn in het oog van de SP omdat ook de 65 plussers hieraan grote behoefte hebben.

De SP informeerde bij de ouderenbonden en mantelzorg over hun gevoelens bij deze verandering. Iedereen vond het een slechte zaak en dus organiseerde de SP een overleg met directeur Vita.
Er werd afgesproken te kijken of er een uitgebreidere senioren informatiebron kon worden opgezet, wat getrokken gaat worden door de SP.

Dit is in gang gezet en er wordt medewerking gevraagd van de Zonnehuisgroep, Amstelring, Brentano, Ouderenbonden, Kerken, Vrijwilligerscentrale, Muziekschool, Mantelzorg steunpunt, Amsteltuin, WMO loket, Sportbedrijf, Cardanus, Buurtverenigingen en de Wijkplatforms.
Met deze instellingen zal overleg worden geregeld om te komen tot een volwaardig seniorenblad aan alle 65 plussers dat tweemaal per jaar zal verschijnen.

U bent hier