h

SP Amstelveen in gesprek met ONS welzijnwerk

11 mei 2013

SP Amstelveen in gesprek met ONS welzijnwerk

Amstelveen - Het zal niemand ontgaan zijn, de afgelopen jaren is de vormgeving van het welzijnswerk, de rol van de gemeente en van Cardanus een heftige discussie geweest in en buiten de gemeenteraad.

Na een brief van een vrijwilliger (Jan Demming) in het Amstelveens Nieuwsblad besloot de fractie in actie te komen. Middels een open brief door ons raadslid Patrick Adriaans is er gereageerd met een oproep aan vrijwilligers en medewerkers om samen in gesprek te gaan.

Dit gesprek heeft plaatsgevonden op 8 mei in de Meent, en het was een vruchtbaar gesprek. Er waren veel vrijwilligers, ook medewerkers, de nodige actieve SP’ers en een enkel raadslid van een andere partij.

De avond heeft laten zien dat er veel bruist binnen de wijkcentra. Er is onrust en onzekerheid over de onduidelijke toekomst, maar ook zijn er ideeën en de wil het heft meer in eigen handen te nemen.

Breed gedeeld door de vrijwilligers is de mening dat de wijkcentra niet zonder professionals kunnen. Zij borgen de continuïteit en geven de ondersteuning waar het nodig is.
Je kunt altijd op iemand terugvallen en dat schept rust en zekerheid.

Ook zijn er allerlei ideeën over hoe de wijkcentra meer inkomsten kunnen verkrijgen. Variërend van het praktische verkopen van een patatje, tot extra openstelling en verhuur van ruimtes aan ZZP’ers.

De medewerkers en vrijwilligers willen graag weer vooruit naar de toekomst, maar zitten klem tussen de Organisatie Cardanus en de trage besluitvorming in de gemeente.

Vandaar dat besloten is om met afvaardigingen van alle wijkcentra een bijeenkomst te organiseren en daarin uit te nodigen te woordvoerders welzijn van alle fracties, om alle plannen die er leven mee te geven aan de raadsleden.
Zo kan er vanuit de werkvloer daadwerkelijk invloed uitgeoefend worden op de besluitvorming.

Die bijeenkomst zal plaatsvinden op 5 juni, ruim op tijd voor de behandeling van het welzijnsbeleid in de raadscommisie en de raad.

Het is goed te zien dat mensen ook zelf weer het heft in handen nemen en de SP steunt ze daar graag bij.

U bent hier