h

Streep door verbreding A9 stapje dichterbij!

2 maart 2011

Streep door verbreding A9 stapje dichterbij!

Amstelveen - Het afblazen van de verbreding van de A9 is weer een stapje dichterbij gekomen na het raadsdebat van afgelopen maandag. Het college heeft op 15 februari de overeenkomst over de verbreding en ondertunneling opengebroken.

De gemeente gaat geen 100 miljoen euro uitgeven aan de tunnel. Het standpunt van de SP is sinds de gemeenteraadsverkiezingen niet veranderd: geen geld van de gemeente in het A9-project en geen verbreding van deze snelweg zonder tunnel.

De extra raadsvergadering werd aangevraagd door PvdA, D66, GroenLinks en SP. Als het aan wethouder Raat (VVD) had gelegen, had de gemeenteraad pas op 23 maart over het openbreken van het contract gesproken.

Over de manier waarop het college de gemeenteraad – en dan met name de oppositie – niet betrekt bij de gang van zaken is de SP niet tevreden. De SP vindt dat de collegepartijen de tunnel-belofte breken die zij nog niet eens één jaar geleden aan de kiezers hebben gedaan.

Geen geld van de gemeente in het A9-project en geen verbreding van deze snelweg zonder dat deze ondertunneld wordt is ons doel!

Daarom steunde de SP de motie van PvdA, D66 en GroenLinks niet om toch verder te gaan met het A9-project mits de “businesscase” sluit. Dat zou betekenen dat de snelweg toch verbreed wordt – wat wij niet willen – en dat de gemeente alsnog vele tientallen miljoenen kwijt zal zijn aan het project.

De SP wil verder het Amstelgebied en de Poel groen houden. Ook mag de tunnel pas voorbij de Operabuurt boven de grond komen.

Elke stap die wij kunnen zetten om dichter bij dit doel te komen zal de SP niet nalaten om die ook te zetten, zetten. Of dat nu samen met de oppositiepartijen is of met de collegepartijen. De SP steunde, samen met de andere oppositiepartijen, een motie van VVD, BBA, CDA, CU en OCA om minder geld aan het A9-project te besteden. In deze motie is verwoord dat verbreding zonder tunnel niet gewenst is. Daarmee komt de realisatie van een belangrijk deel van het verkiezingsprogramma van SP Amstelveen weer een stap dichterbij!

  • Zie ook:
  • A9

U bent hier