h

College Amstelveen voert verkiezingsprogramma SP uit!

21 februari 2011

College Amstelveen voert verkiezingsprogramma SP uit!

Amstelveen - Nu het college het contract van de A9 ondertunneling openbreekt en zich terug wil trekken wat de financiering betreft constateren wij dat dit college daarmee feitelijk het verkiezingsprogramma van de SP uitvoert.

Dit staat in het verkiezingsprogramma van de SP Amstelveen 2010-2014

A9-TUNNELVISIE of KIJK OP DE TOEKOMST?

Onze visie:

De SP is geen voorstander van de verbreding van de A9. Wij vinden dit project, in zijn totaliteit, een verkeerde investering.

In Amstelveen willen de minister en het gemeente bestuur de bijkomende problemen van geluidshinder en luchtvervuiling oplossen door de weg te ondertunnelen. Door de aanleg van een tunnel hopen de minister en het gemeentebestuur draagvlak te creëren. Amstelveen zal echter wel een bijdrage moeten gaan leveren van 100 miljoen Euro. In het totaal gaat deze 2 kilometer lange tunnel een kleine 800 miljoen euro kosten.
Hoewel de tunnel in eerste opzicht een mooie oplossing lijkt, heeft de SP grote twijfels rondom de financiële onderbouwing van het project, milieu aspecten en het benutten van de vrijgekomen ruimte

De SP wil:

Grenzen stellen aan de financiering van de A9. De SP vindt dat dit een rijksproject is en daarom door het rijk betaald dient te worden.

Eén jaar geleden stond de SP alleen met deze visie.
Van geen enkele andere partij kregen wij steun tijdens de verkiezingscampagne. Er werd weggedroomd bij een brede esplanade, stadsparken, groenkantoren. Alsof er geen crisis was. Doemscenario’s werden ten tonele gebracht om de mensen te laten geloven dat de ondertunneling, mede gefinancierd door de gemeente, de enige weg was. En de SP werd verweten niet mee te willen werken. Echter, de SP wist wel beter.

Zonder tunnel geen verbreding van de A9

Nu de ondertunneling van de A9 op losse schroeven is komen te staan kan er verbreding van de A9 al helemaal geen sprake meer zijn!

Het zal de mensen in het Oude Dorp veel pijn doen. Wij hebben meerdere keren met de bewoners gesproken, een aantal moest hun huis uit. Ze moesten vlug beslissen voor een woning in de nieuwe wijk in Bovenkerk die net gebouwd en klaar was.

Nu blijkt dit allemaal niet nodig te zijn geweest. In de extra raadsvergadering van 28 februari zullen we hier aandacht voor vragen.

Wij constateren nu dat de VVD en de andere college partijen hun belofte aan de kiezers niet waarmaken. De SP Amstelveen is toch verheugd dat dit college nu wel de weg van de SP is ingeslagen. Dat zou het college vaker moeten doen!

U bent hier