h

SP fractie stelt transparantie coalitie onderhandelingen aan de orde

9 mei 2010

SP fractie stelt transparantie coalitie onderhandelingen aan de orde

Amstelveen - De kogel is door de kerk, de coalitie is gevormd en in de raadsvergadering van 28 april zijn de wethouders benoemd.
Het is geworden: VVD, BBA, CDA, OCA, ChristenUnie met vier wethouders.

De SP fractie heeft tijdens de eerste raadsvergadering in de nieuwe samenstelling, aan de kaak gesteld dat het vormen van een college de volgende keer wel transparanter moet. En dat er op zijn minst een openbare vergadering moet komen om de verkiezingsuitslag te duiden en dat er bijvoorbeeld een informateur moet worden aangesteld.

De SP fractie heeft beloofd om ongeveer een jaar voor aanvang van de verkiezingen met voorstellen te komen. Zodat in het vervolg, het circus zonder toeschouwers wat de coalitievorming nu was, zal veranderen in een politiek volwassen schouwspel waarbij het publiek met enige regelmaat op de hoogte zal worden gehouden over de voortgang.

U bent hier