h

Stelling Amstelveens Nieuwsblad: Liever meer groen in plaats van woningbouw

24 februari 2010

Stelling Amstelveens Nieuwsblad: Liever meer groen in plaats van woningbouw

Amstelveen - De weken tot de verkiezingen zullen in het Amstelveens Nieuwsblad stellingen worden gezet met reacties van de plaatselijke politieke partijen op de stellingen. Hierbij de reactie van de SP op de stelling van deze Week (Week 8) in het Amstelveens Nieuwsblad:


Stelling:
"Liever meer groen in plaats van woningbouw”

Oneens,

Onzin, er is genoeg groen maar er zijn te weinig betaalbare huurwoningen. Er moet gebouwd worden. Om goed gebruik te maken van de beschikbare ruimte zal er meer in de hoogte gebouwd moeten worden.

De kantoren leegstand moet aangepakt worden. Geef lege kantoorruimten een woonbestemming. Maar offer geen natuurlijk groen op aan de woningbouw.
Zo moet het bouwen en het groen hand in hand gaan, want een buurt zonder groen is niet compleet.

Wachttijden van 14 jaar en langer in Amstelveen om aan een huurwoning te komen onder de huurgrens van €640 is veel te lang en laat duidelijk zien hoe er gebouwd moet worden in de toekomst.

Om jongeren blijvend te kunnen binden aan de stad hebben we meer goedkope huurwoningen nodig. Hetzelfde geldt voor jonge gezinnen maar ook voor ouderen. Daarom zal er gebouwd moeten worden in de huursector. Meer groen is daarom niet mogelijk.
We moeten zeker niet alles volbouwen maar we moeten het zoeken in de balans tussen wonen en het groen.

U bent hier