h

Stelling Amstelveens Nieuwsblad: De politiesterkte in Amstelveen is te gering

10 februari 2010

Stelling Amstelveens Nieuwsblad: De politiesterkte in Amstelveen is te gering

Amstelveen - De weken tot de verkiezingen zullen in het Amstelveens Nieuwsblad stellingen worden gezet met reacties van de plaatselijke politieke partijen op de stellingen. Hierbij de reactie van de SP op de stelling van deze Week (Week 6) in het Amstelveens Nieuwsblad:



Stelling:
" De politiesterkte in Amstelveen is te gering”

Oneens,

De norm voor de SP is: mensen voelen zich veilig in hun wijk.

Permanente aanwezigheid van de politie in de wijken heeft een preventievieve werking. Met één hoofdbureau en permanent bemande wijkposten kan het bureau aan de Zetterij opgeheven worden.

De politiebezetting hoeft niet uitgebreid, maar wel anders ingezet, met een goede samenwerking tussen politie en maatschappelijk werk en minder bureaucratie. Het politiekorps moet keuzes kunnen maken in welke wijken er meer politie-inzet nodig is.

Een korte toelichting:

Almaar meer wil lang niet altijd zeggen beter.

In het onderzoek wat de SP heeft gedaan onder de politie en waar de agenten zelf aan het woord komen, wordt door hen aangegeven dat het bureauwerk teveel tijd in beslag neemt. Hierdoor komen de oorspronkelijke taken van deze agenten in het geding.

Door agenten weer wijkgericht te laten werken en de bureautaken bij hen weg te halen gaan er vanzelf meer agenten de straat op. En dit heeft weer de preventieve werking.

Het is niet vanzelfsprekend dat een grotere politiesterkte ook meer veiligheid brengt op straat!

U bent hier