h

Stelling Amstelveens Nieuwsblad: Afstand tussen politici en kiezers te groot

20 januari 2010

Stelling Amstelveens Nieuwsblad: Afstand tussen politici en kiezers te groot

Amstelveen - De weken tot de verkiezingen zullen in het Amstelveens Nieuwsblad stellingen worden gezet met reacties van de plaatselijke politieke partijen op de stellingen. Hierbij de reactie van de SP op de stelling van deze Week (Week 3) in het Amstelveens Nieuwsblad:

Stelling:

“De afstand tussen politici en de kiezers is te groot.”



Reactie SP:

Eens,

mits met politici het gemeentebestuur wordt bedoeld.

Er wordt geluisterd maar weinig gedaan met de inbreng van Amstelveners. Er heerst een gevoel van machteloosheid, het gemeentebestuur lijkt soms onbetrouwbaar.

Voorbeelden:

  • Na de verdwenen 15 miljoen belastinggeld heeft het gemeentebestuur geen verantwoordelijkheid genomen.
  • Ondanks hevige protesten staat het gemeentebestuur toch een golfbaan toe.
  • Terugkeergaranties bij de sloop van woningen blijken niets waard.
  • Steeds lagere opkomstpercentages bij de verkiezingen bevestigen de stelling.

Dit is ons antwoord op de stelling geplaatst in het Amstelveens Nieuwsblad.

Een toelichting:
Joep van Erp: "Omdat elke gemeenteraadslid of wethouder zijn functie op een eigen manier invult kunnen we niet oordelen over de politicus als individu. Vandaar dat we uitgaan van het gemeentelijk bestuur. In het verkiezingsprogramma van de SP pleiten we voor meer betrokkenheid van de inwoners van Amstelveen in hun buurten. Betrek de mensen vroegtijdig bij het maken van plannen en kom ruimhartig tegemoet aan de noden en wensen van de buurtbewoners."

"Zo houden we de mensen betrokken bij het bestuur van de gemeente. Inspraak nadat de plannen panklaar aan de bewoners worden voorgelegd, en er nauwelijks nog wijzigingen mogelijk zijn, is schijninspraak. Er zijn meer voorbeelden te noemen waarvoor het gemeente bestuur weinig oog heeft voor de belangen van de bewoners in de buurten. Bij de ondertunneling van de A-9 zijn de bewoners in het Oude Dorp op een te laat tijdstip geïnformeerd. Ze hebben al helemaal geen invloed kunnen uitoefenen op deze plannen."

"De speeltuin aan de Maritsa moet plaatsmaken voor een gezondheidscentrum. Ook hier zijn de bewoners niet tegemoet gekomen in hun wens om het speeltuintje te behouden. Al deze voorbeelden laten zien dat het bestuur te ver van de mensen staat. Met de SP in de gemeenteraad zal dit elke keer weer aan de orde komen. Desnoods komen we samen met de mensen in actie om bestuur en raad op andere gedachte te brengen."

U bent hier