h

Programma en kandidaten Gemeenteraadsverkiezingen 2010

20 november 2009

Programma en kandidaten Gemeenteraadsverkiezingen 2010

Amstelveen - De SP heeft al eerder bekend gemaakt mee te gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2010 in Amstelveen. Hierbij presenteren wij ons verkiezingsprogramma en onze kandidatenlijst.

Onze kandidaten;
1. Joep van Erp, lijsttrekker
2. Patrick Adriaans
3. Grea Twint
4. Bob Bakker
5. Michel Duyx
6. Kirstin Lackert
7. Det van Kessel
8. Max Jansen
9. Jaap Mellink
10. Dick van der Spek
11. Judith Faverus
12. Margo Appels
13. Frank van Kessel
14. Johan Hilbrink
15. André Vermeulen
16. Henk Keijzer
17. Harald Bos
18. Raúl Wiessing

De SPeerpunten uit ons verkiezingsprogramma:

Mensen
Het is belangrijk dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven. Daarvoor is een goede uitvoering nodig van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet regelt een aantal zaken die mensen in een kwetsbare positie (zoals ouderen, gehandicapten) nodig hebben om thuis te kunnen blijven wonen. Denk aan hulp in de huishouding, een rolstoel of aanpassingen zoals een traplift.

De zelfstandigheid van scholen dient gewaarborgd te worden. Schaalverkleining is goed voor de individuele leerling. Een gezonde leeromgeving houdt in dat leerlingen les krijgen in een goed geventileerd gebouw dat aan de geldende normen voldoet. Iedereen heeft recht op werk en een fatsoenlijk inkomen.

De gemeente zorgt voor een ruimhartige uitvoering van sociaal beleid. Naast een soepele uitvoering van rijksbeleid benut de gemeente haar eigen beleidsruimte om het beleid zo sociaal mogelijk vorm te geven. Jongeren moeten de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen in deze samenleving. De SP zal jongeren stimuleren deze verantwoordelijkheden te willen nemen.

Wonen
De SP zal strijden voor goede sociale woningbouw. Met speciale aandacht voor:
- gezinnen die op de wachtlijst voor sociale woningen staan;
- senioren die willen doorstromen naar aangepaste woningen;
- jongeren en studenten die een eerste woning zoeken.

Het is noodzakelijk om duidelijke keuzes te maken voor de leefomgeving en het woonplezier van de Amstelveners. De SP kiest ervoor om het groene karakter van de gemeente te behouden.

Buurten
Buurthuizen of wijkcentra zijn het centrale punt voor de veiligheid in de wijk. Hier zijn buurtagent en maatschappelijk werkers te vinden. De SP wil meer toezicht op straat - vooral 's avonds - door wijkagenten of toezichthouders in plaats van camera's, mosquito's en gebodsborden.

Culturele activiteiten bevorderen de integratie in de samenleving, en kunnen sociaal isolement helpen voorkomen. Daarom dienen culturele activiteiten buurtvoorzieningen te zijn.

Mobiliteit
Meer asfalt is geen oplossing voor een betere bereikbaarheid op de langere termijn. Beter openbaar vervoer en maatregelen die de fiets aantrekkelijker maken zijn wel echte oplossingen.

De SP wil dan ook dat Amstelveen dáár de komende vier jaar op inzet. De SP wil de bereikbaarheid van Waardhuizen, Groenelaan en Lindenlaan-Oost verbeteren door het invoeren van een nieuwe buslijn en het weer in gebruik nemen van de haltes die opgeheven zijn door het verdwijnen van lijn 66. Tramlijn 5 en 51 moeten behouden blijven, inclusief alle haltes van tram en sneltram.

Democratie
Om werkelijke invloed van bewoners te garanderen moet de gemeente bij de ontwikkeling van gemeentelijke plannen bewoners in een vroeg stadium betrekken. Zo creëert het gemeentebestuur vroegtijdig draagvlak bij inwoners voor ingrijpende veranderingen.

U bent hier