h

Kinderen Maritsa bedreigend?

20 mei 2009

Kinderen Maritsa bedreigend?

Op 10 april heeft een groep bewoners rondom de Maritsa een lawaaiprotest gehouden. De groep bestond vooral uit ouders met kinderen..

Zij zijn naar diverse artsen en de apotheek gegaan om te laten merken dat zij de plannen voor het gezondheidscentrum op die plek maar niets vonden. De SP was erbij om ze te ondersteunen. Later kwam er een open brief van het college dat zij de protesten rondom de Maritsa verontrustend vinden.

Met de dringende oproep om geen inbreuk te plegen in de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen. Hoe,wat en waar dat dan gebeurd moet zijn, wordt niet verteld. In ieder geval niet tijdens het protestaktie waar de SP bij was.

Ja, mensen waren en zijn kwaad, ook op de inspraakavond. Maar het gaat ook om de persoonlijke levenssfeer van de wijkbewoners! Het verwijt aan wijkbewoners dat ze het zogeheten nimby-gedrag vertonen(Nimby staat voor Not In My Back Yard "niet in mijn achtertuin") is niet terecht.

Er mag volgens de bewoners en de SP best een gezondheidscentrum komen, maar daar zijn alternatieve lokaties voor, leegstaande kantoorgebouwen bijvoorbeeld. De Gemeente had er beter in vroegtijdig stadium moeten luisteren naar de bewoners in plaats van zich achteraf te beklagen over het gedrag van die zelfde bewoners.

De wijk kent al veel gezondheidszorg in de buurt. Daarnaast staan er veel kantoorpanden leeg die veel beter te gebruiken zijn. Omdat de gemeente haar werk niet naar behoren heeft gedaan moeten daarom de bewoners boeten?

De SP ondersteund de bewoners. Ook in de toekomst zal de SP de bewoners blijven steunen in raad en daad in hun strijd voor behoud van het speeltuintje!

U bent hier