h

Corruptie bij de gemeente Uithoorn?

20 juli 2006

Corruptie bij de gemeente Uithoorn?

Het Openbaar Ministerie meldt dat een ambtenaar van de gemeente Uithoorn is aangehouden op verdenking van corruptie.

Op de website van het Openbaar Ministerie is het volgende te lezen: Onder leiding van het Functioneel Parket heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en Economische Controledienst (FIOD-ECD) vanmorgen een ambtenaar van de gemeente Uithoorn aangehouden op verdenking van corruptie. De ambtenaar is werkzaam binnen de afdeling wijkbeheer van de gemeente. Hij zou goederen hebben aangenomen van een grond- en wegenbouwbedrijf in Gouda. Vanmorgen heeft er een doorzoeking in zijn woning plaatsgevonden. De ambtenaar is in verzekering gesteld.

De SP heeft het college en de gemeenteraad in een brief een aantal informatieve vragen gesteld. De SP heeft de verwachting uitgesproken dat wij, net als de inwoners van Uithoorn en De Kwakel en de media, zo maximaal mogelijk over deze zaak worden geïnformeerd door de gemeente Uithoorn.

De VVD reageerde als een wesp gestoken op de SP-brief. Ons wordt een "ordinaire pr-stunt" verweten evenals een veroordeling voordat de rechter er aan te pas is gekomen. De reactie van de VVD is volstrekte waanzin, want geeft blijk van het feit dat de VVD onze brief (bewust?) niet goed gelezen heeft. De zaken waarvan de VVD de SP beticht staan helemaal niet in de brief! Wij zouden wel gek zijn als wij dit wel in de brief hadden gezet. De reactie is bovendien beleidsmatig opmerkelijk, want wat kunnen de inwoners van Uithoorn en De Kwakel nu verwachten van de VVD met betrekking tot het voorkomen en bestrijden van corruptie?

U bent hier