h

Groen voor Schiphol ?

12 mei 2006

Groen voor Schiphol ?

Onze regio wordt hoe langer hoe meer geteisterd door overlast van Schiphol. Hierbij gaat het niet alleen om geluid, maar ook om luchtvervuiling en veiligheidsrisico's.

Onze regio wordt hoe langer hoe meer geteisterd door overlast van Schiphol. Hierbij gaat het niet alleen om geluid, maar ook om luchtvervuiling en veiligheidsrisico's. Eén van de weinige dingen die inwoners hiertegen kunnen doen, behalve SP stemmen natuurlijk, is het massaal indienen van klachten bij de CROS op www.crosnet.nl. De CROS is de commissie regionaal overleg luchthaven Schiphol. In deze commissie praten verschillende "actoren" met elkaar, maar of dit iets oplevert is zeer de vraag. De voorzitter van de CROS, Hans Ouwerkerk, heeft zich in het verleden laatdunkend uitgelaten over het aantal ingediende klachten. De SP heeft hiertegen geprotesteerd.

Burgemeester Groen van Uithoorn heeft ook geruime tijd deelgenomen aan de CROS. Eind 2005 ontvingen bij de CROS bekende klagers een uitermate merkwaardige enquête, waarin over van alles en nog wat vragen gesteld werden (o.a. politieke voorkeur, standpunt ten opzichte van homoseksualiteit) en nauwelijks over Schiphol. De SP Amstelland-Meerlanden heeft, net als de statenfractie van de SP Noord-Holland, in oktober 2005 burgemeester Groen om opheldering gevraagd. In december 2005 had zij nog steeds niet gereageerd op onze vragen, waarop wij haar een herinnering stuurden. Nu is het mei 2006 en hebben wij nog steeds geen reactie van burgemeester Groen op onze vragen gehad.

De SP vraagt zich af of deze Groen?Linkse burgemeester het belangrijker vindt om met de luchtvaartlobby te praten dan op te komen voor de belangen van de inwoners die terecht bezorgd zijn over Schiphol en de absurde uitbreidingsplannen van de luchtvaart. Bent u hierover net zo bezorgd als de SP, stuur burgemeester Groen dan een e-mail op: burgemeester.groen@uithoorn.nl

U bent hier