Gemeenteraadsverkiezing 2014 SP Amstelveen

Lijsttrekker: Joep van Erp

Voorwoord

07-12-2013Een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan. Daarvoor strijdt de SP.

De meeste andere politieke partijen voeren landelijk en lokaal een beleid dat leidt tot afbraak van het publieke domein en steeds grotere tegenstellingen. Rijken worden rijker en mensen die weinig hebben, krijgen het steeds moeilijker.

De mogelijkheden die er in Amstelveen zijn worden volstrekt onvoldoende gebruikt . Doe je dit wel, dan heeft iedereen een echte kans zijn of haar geluk maximaal na te streven. Dan kunnen wij de omstandigheden tot stand brengen waarin zaken als recht op wonen, recht op een fatsoenlijk inkomen of indien nodig een goede sociale uitkering echt bestaan. Net als recht op goede zorg en welzijn.

De democratie staat onder druk. Ook in Amstelveen. Bij veel inwoners van Amstelveen is het vertrouwen in de politiek verdwenen. En dat is niet vreemd. Het huidige college van VVD, BBA, CDA, OCA, CU praat liever met grote projectontwikkelaars dan met zijn eigen bevolking, zoals dat in het Stadshart gebeurde. De bewoners kregen via een brief op de deurmat te horen dat hun huis gesloopt zou gaan worden. Hetzelfde gebeurde met de bewoners aan de Graaf Aelbrechtlaan en de Jan Lievensweg. Hier was de woningcorporatie de gesprekspartner. De bewoners hadden het nakijken en huizen werden gesloopt.

De andere politieke partijen nemen het ook niet zo nauw met eenmaal gedane beloften. De belofte dat de A9 de Amstelvener geen cent zou gaan kosten wordt niet nagekomen, de sociale huurwoningen zijn nog altijd niet gebouwd aan de Carmenlaan, en de belofte om de welzijnsmedewerkers van Cardanus te laten overnemen door de nieuwe welzijnsorganisatie verdwijnt van de ene op de andere dag in de prullenmand.

Een ander punt is de schaalvergroting. Andere partijen dromen weg bij de gedachte van een Groot Amstelveen en een regionaal bestuur. De SP is geen voorstander van deze schaalvergroting. Het bestuur komt op deze manier nog verder van de bevolking te staan. De SP wil het bestuur zo dicht mogelijk bij de mensen brengen. De SP wil de ontwikkelingen van schaalvergroting stoppen. Het zijn de inwoners van Amstelveen die vorm moeten geven aan Amstelveen en niet de projectontwikkelaars, woningcorporaties of (niet democratisch gekozen) besturen van stadsregio’s.

Amstelveners moeten invloed kunnen uitoefen op hoe hun directe leefomgeving eruit komt te zien. Zij moeten zeggenschap gaan krijgen in hun eigen wijk op gebied van: wonen, zorg, welzijn, recreëren.

Vrijwilligers zijn actief in hun eigen wijk. Dit is kenmerkend voor Amstelveen. Maak hier gebruik van om de bevolking te betrekken bij het besturen van onze stad! Zo krijgt de bevolking het vertrouwen terug in de politiek en het bestuur. En tegenover de zelfredzaamheid, daar zet de SP de solidariteit in!

Doe mee


Meld je aan

Terug naar boven
Doe mee Word lid Contact Normale website